POTENȚIAL DE EFICIENTIZARE ENERGETICĂ A SPITALULUI MUNICIPAL CLUJ-NAPOCA

Proiect Pilot – Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca

În urma discuțiilor dintre membri CREESC și reprezentanți ai autorității locale din Cluj-Napoca, s-a conturat necesitatea unui parteneriat strategic între cele două entități, în special în ceea ce privește identificarea celor mai eficiente și inovative soluții pentru stocul de clădiri publice din oraș.

Astfel, s-a pus baza unei prime colaborări între cele două entități prin crearea unei baze de date cu clădiri publice din Cluj Napoca în vederea identificării celor mai eficiente și inovatoare soluții pentru stocul de clădiri publice din oraș. În urma unei analize preliminare a bazei de date, cele doua părţi au selectat clădirea Spitalul Clinic Municipal ca fiind oportună pentru implementarea unui proiectului pilot şi elaborarea notelor de proiect pentru investiţiile de eficientizare energetică finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 –Sprijinirea creşterii eficienţei energetice în clădirile publice.

Raportul final pregătit de către experții CREESC include 3 opțiuni pentru investiții în măsuri de eficiență energetică care asigura reducerea consumului specific cu peste 50%.