SEMINAR CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE ÎN CLĂDIRI PUBLICE ȘI COMUNITĂȚI LOCALE

SEMINAR CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE ÎN CLĂDIRI PUBLICE ȘI COMUNITĂȚI LOCALE

Prin parteneriatul dintre Centrul de Resurse pentru Eficiență Energetică și Schimbări Climatice (CREESC), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) și Primăria Cluj-Napoca s-a realizat un seminar pe tema creșterii eficienței energetice în clădirile publice și comunitățile locale, eveniment finanțat din Fondul pentru Relații Bilaterale programul RO 05 Eficiență energetică (Granturi SEE).

Evenimentul a avut loc la Școala gimnazială Ion Agârbiceanu din Cluj-Napoca, într-o clădire modernizată recent, prin fonduri europene nerambursabile de către Primăria Cluj-Napoca și considerată ca fiind un reper de confort interior și performanță energetică în categoria clădirilor publice.

Participanții în număr de peste 65 de persoane au fost din partea mai multor autorități publice locale (Cluj-Napoca, Turda, Șimleu Silvaniei, Târgu Lăpuș, Tîrgu Mureș etc.) și din partea unor instituții publice (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Universitatea Babeș Bolyai), respectiv un număr însemnat de specialiști auditori energetici pentru clădiri.

Seminarul a constat în prezentarea unor studii de caz privind managementul energetic la nivelul Municipiul Cluj-Napoca, clădiri publice pregătite pentru modernizare până la nivelul nZEB, soluții specifice și surse de finanțare, printre care și fonduri norvegiene. De asemenea, s-au lansat și două cursuri post-universitare pentru Manageri energetici pentru clădiri și pentru localități, respectiv Specialiști în proiectarea și modernizarea clădirilor până la nivelul nZEB.